Home » Administratie » Vasile Pavăl: Ne-am blocat din nou! După ce s-au certat peste trei ore, proiectul pentru numirea administratorilor la Transurb a căzut

Vasile Pavăl: Ne-am blocat din nou! După ce s-au certat peste trei ore, proiectul pentru numirea administratorilor la Transurb a căzut

de Dănuț CIOBANU 

Consilierii din Consiliul Local Vaslui s-au certat peste trei ore, fără niciun rezultat. După ce s-au acuzat de tot felul de ilegalități și jocuri politice, proiectul privind numirea administratorilor provizorii la Transurb Vaslui  a căzut, pentru că nu a întrunit majoritatea absolută. Astfel, societatea de transport local a rămas fără conducere. Vasile Pavăl a fost extrem de nemulțumit de votul final și a chemat consilierii locali să participe la dezbateri în sala de ședințe și nu din online.

După ce consilierii locali au dezbătut peste trei ore proiectul de hotărâre pentru numirea administratorilor provizorii la SC Transurb SA Vaslui, proiectul nu a fost adoptat din cauză că nu a avut majoritatea absolută de 12 voturi „pentru”. Pentru început, consilierii PSD s-au certat cu cei de la USR-PLUS pe subiectul cine este prezent în sală și cine preferă ședințele din online, consilierii social democrați fiind acuzați că nu participă în sală la ședința extraordinară.

Ulterior, consilierii PSD au acuzat majoritatea din Consiliul Local (CL) Vaslui că ședința extraordinară convocată pentru numirea administratorilor la SC Transurb este o „mascaradă”. Scandalul a continuat cu alte acuze formulate de consilierii PSD, care au susținut că unii candidați care și-au depus candidatura pentru un loc de administrator au avut informații dinainte publicării anunțului referitor la respectivele candidaturi.

Consilierii PNL au replicat că și la alte proiectele importante, cum a fost alegerea viceprimarilor, au fost acuze referitoare la ilegalități, dar în final judecătorii au decis că totul a fost în regulă.

Chiar dacă s-a invocat nevoia urgentă de numire a administratorilor la Transurb Vaslui, că societatea de transport local se confruntă cu anumite probleme, la votul final pentru numirea celor cinci administratori au fost acumulate doar 11 voturi „pentru”, ceea ce înseamnă că proiectul de hotărâre a căzut. Consilierii PSD nu au paticipat la vot.

Disperat de scandalul generat de acest proiect de hotărâre în ședința extraordinară, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a sintetizat situația din legislativul local.

„Toți spunem că îi apărăm pe vasluieni. Dar îi rog frumos pe cei din online, haideți să îi apărăm de aici! A trecut pandemia. Haideți, vă rog frumos, să participați cu toții la dezbatere, că sunt problemele orașului. Nu a trecut proiectul de hotărâre, deși s-a discutat atâtea ore. Trebui să ajungem la un rezultat și să facem aceste nominalizări. Sunt probleme la Transurb! Acum ne-am blocat din nou. Consilierii ar trebui să participe la ședințe din online, doar în condiții excepționale”, a spus Vasile Pavăl.

Ședința a fost convocată de grupul consilierilor PNL și grupul consilierilor USR-PLUS. Ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL Vaslui a avut următoarele proiecte de hotărâre: proiect de hotărâre pentru numirea administratorilor provizorii la SC Transurb SA Vaslui, pe o perioadă de 4 luni, dar nu mai mult de finalizarea procedurii de selecţie sau reînnoire a acestora; prezentarea unui raport de către directorul general al SC Transurb SA, cu privire la implementarea HCL nr. 54 din 31.03.2022 pentru modificarea programului de transport al autobuzelor care fac obiectul contractului de delegare a gestiunii de transport public local în municipiul Vaslui; prezentarea unui raport de specialitate privind implementarea măsurilor dispuse de Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi Vaslui, cu referire la SC Transurb SA Vaslui, în urma Deciziei nr.35/2021.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*