Home » Local » Autoturism furat din Italia, oprit din drumul către Republica Moldova

Autoturism furat din Italia, oprit din drumul către Republica Moldova

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Lexus, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia.

În ziua de 10 mai a.c., în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 50 de ani, care conducea un autoturism marca Lexus RX450H, fabricat în anul 2017.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiindbun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul din Buzău, de la un cetăţean român şi că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 190.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: