Home » Administratie » Intră bani în județ! CJ Vaslui și încă șase comune au primit peste 8 milioane de lei pentru investițiile din PNDL

Intră bani în județ! CJ Vaslui și încă șase comune au primit peste 8 milioane de lei pentru investițiile din PNDL

Ministerul Dezvoltării a virat o nouă sumă de bani, în vederea decontării facturilor pentru obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Consiliul Județean (CJ) Vaslui a primit 2,9 milioane de lei, urmat de alte șase UAT-uri: Alaxandru Vlahuță – 517.207 lei; Boțești – 1,3 milioane de lei; Dragomirești – 1,9 milioane de lei; Ivești – 669.595 lei; Vinderei – 1 milion de lei; Voinești – 211.517 lei.

„Toate proiectele care sunt pe programe naționale anterioare vrem să le finalizăm. Este vorba despre proiectele prin PNDL 1 și 2, dar și Centrul Cultural Județean. În anul 2021 au fost mici sincope în ceea ce privește rambursările, dar pe finalul anului a fost încheiat totul cu bine”, spunea Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei. Din numărul total de investiții, CJ Vaslui derulează prin PNDL 2 un număr de 17 proiecte, care totalizează suma de 180 milioane de lei. Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: