Home » Business » Constructorii avertizează! Criza prețurilor afectează și al doilea proiect de apă și canal din municipiul Vaslui

Constructorii avertizează! Criza prețurilor afectează și al doilea proiect de apă și canal din municipiul Vaslui

Criza prețurilor de pe piața materialelor de construcții afectează și a doua etapă a investițiilor de modernizare a sistemului de apă și canal din municipiul Vaslui. Etapa a doua a lucrărilor continuă actualul proiect de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare care este în execuție. Ordinul de începere al lucrărilor a fost emis în luna ianuarie 2022, investițiile prevăzute în acest program fiind construcția a patru rezervoare pentru depozitarea apei, reabilitarea stației de pompare de la spital, reabilitarea prizei de la Solești etc.

„Sunt niște probleme cu constructorul, care a depus niște cerințe din cauza prețurilor. Ei au început organizarea de șantier lângă stația Delea și au adus o parte din materiale. A fost depusă o notificare din partea construtorului, pentru că prețurile au crescut foarte mult față de licitația din noiembrie 2021, iar prețurile sunt licitate sub prețul pieței”, a spus Ticu Bahnariu directorul tehnic al SC Aquavas – Sucursala Vaslui.

Până la această dată, primul proiect de apă și canal din municipiul Vaslui este realizat în proporție de 85%, iar decontările făcute către constructor sunt într-un procent de 75%. În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările din cadrul proiectului constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: