Home » National » Cooperare militară internațională în domeniul Apărării CBRN

Cooperare militară internațională în domeniul Apărării CBRN

O delegație a Echipei EUCON J5-WMD din Statele Unite ale Americii, condusă de locotenent-colonel Stephen Siegner, a efectuat, în perioada 09-10 mai 2022, o vizită oficială la structurile CBRN din cadrul Forțelor Terestre, în scopul creșterii interoperabilității între structurile de Apărare CBRN române și americane.
Activitatea se înscrie în marja parteneriatului cu Biroul pentru Reducerea Amenințărilor în Domeniul Apărării din cadrul Ambasadei SUA la București, urmând a fi identificate nevoile de sprijin necesare dezvoltării conceptului CBRN cu sprijinul EUCON Bulding Partner Capacity funding intiative.
În data de 10 mai, delegația americană s-a aflat în Centrul de Perfecționare Apărare CBRN „Muscel”. Cu acest prilej, a fost susținut un briefing de prezentare privind organizarea, dotarea și facilitățile de instruire a structurilor de Apărare CBRN din Forțele Terestre urmat de vizitarea instituției și a Poligonului de Instrucție al Armei Apărare CBRN „Valea Poienii”.
În Poligonul de Instrucție s-a desfășurat un exercițiu demonstrativ, s-au prezentat echipamentele și materiale de Apărare CBRN, perspectiva de dezvoltare și modernizare a poligonului, precum și identificarea unor posibile activități comune de instruire.
sursă: mapn.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: