Home » National » Infractorii cibernetici atacă românii cu mesaje false de angajare

Infractorii cibernetici atacă românii cu mesaje false de angajare

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a transmis că utilizatori din România continuă să fie vizați de mesaje cu oferte false de angajare, special create de infractorii cibernetici, cu scopul de a provoca curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversație pe aplicații de mesagerie.

Dacă la începutul lunii martie numeroși utilizatori din România raportau către DNSC mesaje care redirecționau potențialele victime către o conversație pe WhatsApp, în ultimele zile aplicația de mesagerie preferată de atacatori este Telegram.

De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potențiale victime care să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câștig bazat pe invitarea unor noi ‘clienți’, la care adaugă ulterior o componentă de investiții în criptomonedă. Astfel, pe termen mediu există pericolul ca atacatorii să extragă nu doar date personale, ci și date financiar-bancare de la utilizatori.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: