Home » National » INS prelungește perioada de autorecenzare pe internet până pe 27 mai

INS prelungește perioada de autorecenzare pe internet până pe 27 mai

„Avem hotărârea care reglementează noul calendar şi prelungim perioada de autorecenzare în online până la data de 27 mai 2022, urmând ca în perioada 31 mai – 17 iulie 2022 să intrăm în teren numai acolo unde nu avem date culese”, a declarat Tudorel Andrei, președintele INS, care precizează că gradul de autorecenzare a ajuns la 44%, în condițiile în care ţinta iniţială era de 35%. Termenul urma să expire pe 15 mai.

Potrivit oficialului INS, la baza acestei decizii au stat două criterii: interesul populaţiei și reducerea costurilor cu 7 – 10 lei pentru fiecare chestionar. INS mai adaugă că în ultima săptămână, zilnic, au fost finalizate în jur de 440 de mii de chestionare. Salariații care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită de angajator.

După expirarea termenului de 27 mai, colectarea datelor se va face de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor). Autorecenzarea se poate face aici.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: