Home » National » Pompierul Antonina Radu, condamnată la 8 ani și 8 luni de închisoare în dosarul „Colectiv”. Ea a permis funcționarea clubului fără aviz de securitate la incendiu

Pompierul Antonina Radu, condamnată la 8 ani și 8 luni de închisoare în dosarul „Colectiv”. Ea a permis funcționarea clubului fără aviz de securitate la incendiu

Poliția Română a dat-o în urmărire generală pe Antonina Radu, întrucât nu s-a predat și nici nu a fost găsită la locuință de către agenții de poliție, în urma condamnării cu executare.

Antonina Radu a fost găsită vinovată pentru abuz în serviciu. Curtea de Apel București a condamnat-o definitiv la 8 ani și 8 luni de închisoare pentru că a permis funcționarea clubului Colectiv, deși clădirea nu avea autorizație de securitate la incendiu. Aceeași pedeapsă a primit-o și colegul ei, pompierul George Matei.

Curtea de Apel a dat joi sentința definitivă în dosarul ”Colectiv”, la aproape șapte ani de la incendiu. Cristian Popescu Piedone, care la acea vreme era primar al Sectorului 4, iar ulterior a fost ales în aceeași funcție – dar în Sectorul 5, a primit 4 ani cu executare. Patronii clubului au primit pedepse între 6 ani și 4 luni și 11 ani și 8 luni.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*