Home » National » Tăieri ilegale de arbori depistate de jandarmii băcăuani

Tăieri ilegale de arbori depistate de jandarmii băcăuani

Doi bărbați care tăiau în mod ilegal arbori dintr-un fond forestier privat au fost prinși de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Stefan Cel Mare ” Bacău.
Cei doi au fost depistați într-un fond forestier de pe raza comunei Sărata, la vederea jandarmilor abandonând uneltele folosite (motofierăstrău, atelaje hipo și un tractor) în speranța că își vor pierde urma printre arbori, însă fără succes.
În urma constatării făcute în colaborare cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Bacău, jandarmii le-au întocmit bărbaților actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,taierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcina, fără drept, de arbori, din vegetație forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate „, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Silvic.
Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale, iar cantitatea de aproximativ 3.7 metri cubi de lemn din specia fag, două atelajele hipo, motofierăstrăul și tractorul au fost ridicate în vederea confiscării.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: