Home » National » 44 de percheziții în București și mai multe județe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor. Cel puțin 21 de fete au fost obligate să se prostitueze

44 de percheziții în București și mai multe județe, într-un dosar de proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor. Cel puțin 21 de fete au fost obligate să se prostitueze

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Ilfov, Călărași, Ploiești, Suceava, Brăila, Olt și al Serviciului de Investigații Criminale din Ilfov, au efectuat 44 de percheziții domiciliare”, informează Poliția Română.

Conform IGPR, perchezițiile au avut loc în municipiul București și în județele Ilfov, Călărași, Brăila, Suceava, Olt și Prahova, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de persoane și spălarea banilor. De asemenea, sunt puse în executare 16 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, din 2018 și până în prezent, în municipiul București și județul Ilfov, ar fi acționat un grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane și proxenetism.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost transferate de membrii grupării în România, prin intermediul serviciilor internaționale de transfer monedă sau ar fi fost aduse personal ori de alte persoane din anturajul acestora. Până în prezent, au fost identificate 21 de victime.

Sumele de bani obținute din exploatarea tinerelor sunt în cuantum de aproximativ 500.000 de euro.

Pentru conturarea probatoriului, a fost efectuat un schimb permanent de informații de interes polițienesc, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, cu structuri de aplicare a legii din Europa.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 4 autoturisme, 36.100 de lei, 2.500 de euro, 24 de telefoane mobile,  precum și înscrisuri bancare și contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile, urmând a fi indisponibilizate și sume deținute în conturi bancare.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: