Home » Business » Adrian Porumboiu: Când vrei să angajezi o persoană va prefera salariul și condițiile de la stat. La firma privată trebuie să muncești!

Adrian Porumboiu: Când vrei să angajezi o persoană va prefera salariul și condițiile de la stat. La firma privată trebuie să muncești!

de Dănuț CIOBANU 

Adrian Porumboiu a fost aplaudat la scenă deschisă de oamenii de afaceri vasluieni, la întâlnirea organizată cu șefii județului. Porumboiu a spus că în timp ce firmele plătesc taxe și impozite, facturi imense și sunt supuse la tot felul de controale, aparatul de stat este mult mai avantajat. Salariile de la stat sunt net superioare față de privat, iar condițiile de muncă extrem de atragătoare. Dacă la firma privată trebuie să muncești din greu pentru a-ți justifica salariul, la stat lucrurile sunt mult mai relaxate.

Oamenii de afaceri din județul Vaslui sau întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute cu șefii județului, parlamentari, primari, directori de servicii deconcentrate etc. Evenimentul a dat prilejul antreprenorilor locali să își prezinte problemele cu care se confruntă, precum și planurile de dezvoltare pe care le au pentru viitor. Pe durata discuțiilor, unul din cele mai apreciate discursuri l-a avut omul de afaceri Adrian Porumboiu. Acesta a spus că atunci când se vorbește despre întreprinzători trebuie văzut modul în care politicienii aflați temporar la guvernare se raportează la mediul economic. Unul din subiectele abordate de Porumboiu a vizat angajații de la stat, care au salarii mult mai mari decât cei în privat, iar condițiile de muncă sunt net favorabile bugetarilor.

„Să vedem care este raportul între angajații de la stat și angajații din privat. Cine aduce plus valoare, cine plătește taxe și impozite, firmele private?! Unde vin tot felul de controale, pe firmele private?! Ce se întâmplă? Am avut și eu angajați. La firmă trebuie să muncească, aici…Eu nu am nimic cu nimeni, eu nu generalizez, dar dau niște exemple că, până la urmă, bugetul consolidat al statului este alimentat cu banii pe care îi produc firmele private”, a spus Adrian Porumboiu.

Practic, în acest context economic dificil, statul face o concureță neloială mediului economic, deoarece este mult mai atragător din punct de vedere financiar. Cum salariile de la stat sunt cu mult mai mari decât cele din privat, toată lumea vrea să lucreze la stat.

„În momentul în care vrei să angajezi o persoană automat va prefera și din punct de vedere a salariului și din punct de vedere a condițiilor la stat. La firma privată trebuie să muncești, fiecare trebuie să facă dovada muncii pentru salariul pe care îl primește”, a adăugat Porumboiu.

În tot acest timp, mediul privat este asaltat cu niște facturi imense pentru energie și alte utilități, iar guvernanții de la Palatul Victoria susțin că acesta este prețul pe bursele internaționale și nu se poate lua nicio decizie.

„Pe cine pun aceste biruri? Pe omul de business! Că la stat, statul plătește, statul ia, statul dă, cu o mână și cu alta, mai puțin contează”, a mai spus  Adrian Porumboiu.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: