Home » Agricultura » Controale în piețe! A fost verificată filiera de comercializare a legumelor și fructelor proaspete

Controale în piețe! A fost verificată filiera de comercializare a legumelor și fructelor proaspete

În perioada 28.04.2022-10.05.2022, inspectorii Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui au efectuat acţiuni de control la agenţii economici şi producǎtorii agricoli care desfǎşoarǎ activitǎţi de comercializare, în pieţele agroalimentare şi unitǎţi de desfacere. Scopul acțiunii a vizat verificareai conformităţii legumelor și fructelor cu standardele de comercializare, a provenienţei acestora, precum și în vederea combaterii unor fenomene ilicite existente pe filiera comercializării legumelor și fructelor proaspete.

„Astfel, au fost controlaţi 9 operatori fiind constatate neconformitǎţi cu legislaţia specificǎ în vigoare la 4 operatori, privind lipsa documentelor de provenienţă, informaţii incomplete privind originea, calitatea etc. Au fost dispuse mǎsuri cu termen imediat pentru remedierea deficienţelor şi aplicate sancţiuni contravenţionale cu avertisment și amenzi în valoare de 3.000 lei”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

De asemenea, au fost realizate 5 acţiuni de verificare la operatori economici, acţiuni finalizate cu avertisment, ca urmare a nerespectării prevederilor legale privind afisajul obligatoriu la comercializarea pâinii și a produselor de panificație.

Au mai fost realizatealte 2 acţiuni de control, în vederea verificării folosirii sării iodate la fabricarea pâinii și a produselor de panificație. Alte 2 acțiuni de inspecție au fost desfășurate în domeniul fertilizanților, cu scopul de verificare a respectării prevederilor legislative, de către agenții economici care comercializează îngrășăminte chimice la nivelul judeţului, aplicându-se o sancțiune cu avertisment.

Nu în ultimul rând, au fost efectuate 5 acțiuni de control, la operatorii economici din județ care desfășoară activităţi de cultivare și procesare a cerealelor, acţiuni finalizate cu o sancțiune cu avertisment.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: