Home » National » Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se redeschide parțial, la aproape opt luni de la incendiu din secția ATI unde au murit mai multe persoane

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se redeschide parțial, la aproape opt luni de la incendiu din secția ATI unde au murit mai multe persoane

După mai bine de șapte luni și jumătate, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se redeschide parțial. Demisolul clădirii principale va fi primul care va deveni funcțional, săptămâna aceasta, anunță managerul unității sanitare, Claudia Cambrea, transmite Rador.

Managerul a precizat că vor funcţiona zece paturi de spitalizare de zi, unde, practic, pacienţii cu boli infecţioase, forme medii şi uşoare, vor putea fi asistaţi de către medici. La demisol va funcționa și centrul antirabic. De asemenea, farmacia și laboratorul spitalului sunt gata să își reia activitatea.

După ce va fi redeschis demisolul, acesta ar putea redeveni centru de evaluare COVID, așa cum a fost până în primele zile ale acestei luni.

Un puternic incendiu a izbucnit, în 1 octombrie 2021, la secţia de ATI a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, şapte pacienţi pierzându-şi viaţa. Toţi pacienţii au fost evacuaţi şi internaţi în unităţi medicale din judeţul Constanţa. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.

 

sursă: g4media.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*