Home » Local » Adrian Tighici: Nu ne vom mai întoarce la situația de acum doi ani, în ceea ce privește prețurile la gaze!

Adrian Tighici: Nu ne vom mai întoarce la situația de acum doi ani, în ceea ce privește prețurile la gaze!

Prețurile paracticate pe piață la gazele naturale nu vor mai reveni niciodată la nivelul celui dinaintea pandemiei de coronavirus. Mai mult, în funcție de legislația pe care o va emite Guvernul României cu privire la plafonarea prețurilor, este posibi ca și în anul 2023 să mai fie o creștere semnificativă a prețurilor.

Adrian Tighici, directorul SC Gaz Est Vaslui, a spus că economia traversează o perioadă grea, iar oamenii de afaceri au tot mai multe probleme, deoarece în bugetele pe anul curent nu au fost prinse creșterile de prețuri.

„La declanșarea pandemiei de coronavirus consumul de gaze a scăzut brusc, după care relansarea activităților economice a crescut prețurile. Ulterior s-a declanșat criza energetică care a provocat inflația cu care ne confruntăm în prezent. Mai mult, în prezent prețul la gaze este influențat și de declanșarea războiului din Ucraina”, a explicat Adrian Tighici.

Oamenii de afaceri trebuie să aibă o predictibilitate în ceea ce privește prețurile din domeniul energetic, pentru a ști cum să își întocmească bugetele pentru anul viitor. Tocmai de aceea, guvernanții trebuie să aprobe măsurile necesare, pentru ca și operatorii din domeniul energetic să știe cum să acționeze pentru anul 2023.

„Nu ne vom mai întoarce la situația de acum doi ani, în ceea ce privește prețurile. Pot fi accesate programe de către agenții economici și persoanele fizice pe sectorul energiei verde. Sunt costuri mai mari, dar trebuie să demarăm această acțiune”, a adăugat Adrian Tighici.

(Dănuț CIOBANU) 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*