Home » National » Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a primit, la Palatul Victoria, pe reprezentanții Asociației Profesionale a Ciobanilor

Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a primit, la Palatul Victoria, pe reprezentanții Asociației Profesionale a Ciobanilor

La întâlnire, alături de ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, au fost analizate oportunitățile generate de utilizarea fondurilor europene pentru crescătorii de ovine, precum și soluțiile necesare pentru dezvoltarea acestui sector.
Premierul a subliniat că agricultura este un domeniu prioritar la nivelul Executivului, mai ales în contextul în care securitatea alimentară a țării depinde în mare măsură de sprijinul acordat fermierilor de statul român, atât prin intermediul fondurilor europene, cât și prin finanțările asigurate din bugetul național.
Fermierii au prezentat provocările cu care se confruntă, precum utilizarea pășunilor, procesarea produselor, genotiparea sau forța de muncă. La rândul său, premierul i-a asigurat de întreg sprijinul Guvernului față de producătorii de ovine, urmând ca, împreună cu ministrul Agriculturii, să fie identificate și implementate soluțiile necesare, în parteneriat cu instituțiile statului.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: