Home » Business » Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas: Proiectul pe apă și canal din municipiul Vaslui merge înainte!

Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas: Proiectul pe apă și canal din municipiul Vaslui merge înainte!

Proiectul de extindere și reabilitare a sistemului de apă și canal din municipiul Vaslui merge înainte. Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas Vaslui, a precizat că sunt înregistrate notificări din partea constructorilor din cauza prețurilor majorate față de nivelul licitat, însă lucrările vor continua. Până la această dată, proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui este realizat în proporție de 85%, iar decontările făcute către constructor sunt într-un procent de 75%.

„Contractele merg înainte. Sunt condiții de tot felul: pandemie, război, care nu îți oferă o predictibilitate certă. Se fac analize și în baza acestora se iau decizii. Nu știm cum vor evolua lucrurile. Contractul pe apă este în termen și se lucrează în continuare”, a precizat Gabriel Beșleagă.  

În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA. În data de 18 aprilie 2019, SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara a început lucrările din cadrul proiectului în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările din cadrul proiectului constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*