Home » National » Elis Pavaje a donat 90.000 euro Spitalului Municipal Sebes. Unitatea spitalicească are acum o nouă fațadă

Elis Pavaje a donat 90.000 euro Spitalului Municipal Sebes. Unitatea spitalicească are acum o nouă fațadă

Elis Pavaje, liderul pieței pavajelor din România a făcut cea mai mare donație de până acum în scopul renovării Spitalului Municipal Sebeș. Valoarea totală a investiției se ridică la 90.000 euro. Fondurile primite de spital au fost investite în repararea fațadei corpului principal.

Anul trecut, în contextul pandemiei, compania Elis Pavaje a luat decizia de a aloca fonduri pentru a sprijini sectorul sănătății. Atunci, primarul Dorin Nistor a mulțumit companiilor care donează sume importante pentru Spitalul Municipal Sebeș: „Eforturile administrației locale pentru a îmbunătăți serviciile medicale oferite la Sebeș au găsit ecou favorabil și în rândul companiilor care au ales să investească o parte din profitul lor în beneficiul comunității. Le mulțumesc în mod public companiilor Star Assembly, Star Transmission, Elis Pavaje și Elit pentru acest parteneriat de încredere pe care ni l-au oferit și îmi doresc să facem cunoscute aceste finanțări pe care le fructificăm pentru a îmbunătăți confortul pacienților și serviciile de sănătate oferite de Spitalul Municipal Sebeș”.

Aceasta nu este prima acțiune caritabilă a companiei, Elis Pavaje având deja o tradiție în a sprijini comunitatea prin acțiuni concrete.  Emil Goța, directorul general Elis Pavaje a vorbit despre implicarea companiei în proiecte sociale:

Nu am uitat nici o clipă comunitatea în care afacerea noastră a prins aripi și suntem alături de oameni prin investiții menite să le schimbe în bine viața. Donația pe care am făcut-o pentru Spitalul Municipal a fost un gest firesc pentru noi. Nu este nimic mai important decât sănătatea și avem un profund respect pentru toți cei care muncesc în fiecare zi ca să salveze vieți.”

Clădirea spitalului are 112 ani și o lungă istorie în tratarea bolnavilor din regiune. Construcția spitalului a început în anul 1910 sub conducerea arhitectului Ludwig Gabany. Restaurarea fațadei era o urgență, ea nefiind reparată niciodată în totalitate. În lucrările de renovare s-a respectat arhitectura istorică și s-au folosit materiale de ultimă generație pentru a conserva cât mai bine structura originală.

Anca Franchini, Managerul Spitalului Municipal Sebeș a declarat: „Prin contribuția Elis Pavaje am reusit să finalizăm un proiect esențial pentru funcționarea spitalului. Parteneriatele public – private ne ajută să oferim condiții mai bune pacienților spitalului și un mediu în care angajații spitalului să se simtă respectați și valorizați. Mulțumim companiei Elis Pavaje pentru ca a dat o nouă față și un viitor acestei clădiri istorice în care funcționează spitalul nostru de peste 110 ani.”

Proiectul renovării a fost finalizat, iar noua fațadă poate fi admirată deja.  Recepția lucrărilor a fost făcută în luna aprilie.

Elis Pavaje s-a implicat anul acesta și în renovarea școlilor din mediul rural și a donat materiale în valoare de 60.000 euro către asociația Bookland, asociație care își dorește să îmbunătațească condițiile de studiu pentru copiii din zonele defavorizate ale României.

Despre Elis Pavaje

Elis Pavaje este un business de familie fondat în 1991 în Petrești, județul Alba, care a început cu 2 angajați și a ajuns astăzi liderul pieței pavajelor din România. Elis Pavaje oferă servicii complete pentru amenajări exterioare din beton vibropresat. Elis Pavaje produce pavele, dale, borduri, rigole, bolțari, blocheți și produse din beton pentru amenajarea grădinii. Compania oferă și servicii de la consultanță și proiectare, până la transport, montaj și întreținere, precum și antrepriză generală pentru lucrări de infrastructură și amenajari exterioare. Compania are în prezent 4 unități de producție, cu o capacitate de 20.000 mp pavaj/zi și peste 150 de parteneri în întreaga țară.

 

 

 

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: