Home » Administratie » Investiție de 900.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice la patru centre sociale din municipiul Vaslui

Investiție de 900.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice la patru centre sociale din municipiul Vaslui

Primăria Vaslui are în lucru, în aceste zile, patru proiecte care vizează creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru următoarele clădiri: Clubul Pensionarilor, Centrul Prietenia, Centrul  de zi pentru persoane de vârsta a III-a Sfântul Nicolae și Centrul de zi pentru persoane de vârsta a III-a Buna Vestire. Aceste proiecte vor fi depuse pentru a obține finanțare pe Programul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul Componentei 5 “Valul renovării”.

Vasile Pavăl, primarul muncipiului Vaslui, a explicat că „Valul renovării” are în componență două direcții de finanțare: obținerea eficienței energetice între un procent de 30-60% și a doua direcție este eficiența aprofundată care dispune de o finanțare de 2,8 milioane de euro.

„A fost făcut auditul energetic la cele patru obiective, iar acestea se vor încadra în zona aprofundată. Lucrările se ridică la o sumă totală de 900.000 de euro. Eficiența energetică va fi asigurată prin panouri fotovoltaice etc. Sperăm ca aceste investiții să fie finanțate, să semnăm contractele și să mergem mai departe. În cazul componentei „Valul renovării”  finanțarea este alocată pe județ”, a precizat Vasile Pavăl.

Consiliul Local Vaslui a aprobat în cadrul unei ședințe extraordinare depunerea acestor proiecte, care au ca obiectiv principal reducerea cheltuielilor cu utilitățile prin diminuarea consumului final de energie pentru încălzire cu cel puțin 50% și prin reducerea consumului de energie primară cu cel puțin 60%.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*