Home » Local » 880 de vasluieni au participat la bursa generală a locurilor de muncă. 258 de persoane au fost selectate în vederea angajării

880 de vasluieni au participat la bursa generală a locurilor de muncă. 258 de persoane au fost selectate în vederea angajării

În cadrul Bursei locurilor de muncă organizata astăzi, 20 mai 2022, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, persoanele care doresc să se angajeze au avut de ales dintr-un număr de 445locuri de muncă puse la dispoziţie de58 agenţi economici din judeţ. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent în Vaslui (în Vaslui la sediul Centrului Judeţean de Resurse pentru Asistenţă Educaţională, strada Donici, nr. 2) Bîrlad (sediul  foaierul Teatrului Victor Ion Popa, strada  Republicii, nr. 268) şi  Huşi (sediul Cercului Militar, Str. General Teleman, nr. 6), începând cu ora 900.

Acţiunea fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecţionării personalului necesar activităţilor din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă fiind gratuită.

Din  cei peste 1000de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 58care au oferit 445 locuri de muncă vacante (la Vaslui 22 firme au oferit 168 locuri de munca,  la Bîrlad 12 firme – 187 posturi şi la Huşi 24 firme – 90 posturi). Dintre acestea 30 se adresează persoanelor cu studii superioare şi 415 persoanelor fără studii superioare.

Printre meseriile cele mai solicitate se numără – pentru persoanele cu studii superioare : economis, inginer zootehnist, inginer chimist, biolog, inginer industria alimentara, inginer drumuri si poduri,iar pentru persoanele fără studii superioare oferta este formată din: electrician, mecanic intretinere, lacatus mecanic, conducator auto, confectioner, manipulant marfuri şi altele.

In baza protocolului încheiat intre Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale si Ministerul Educaţiei,  la Bursa locurilor de munca au participat elevi ai claselor terminale din cadrulunităților de invatamant din judeţ, acţiunea organizata de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenţi posibilitatea unui prim contact cu piaţa muncii.

In baza protocolului incheiat cu Penitenciarul Vaslui la bursa locurilor de munca de anul acesta au participat si persoane private de libertate.

La Bursa generală a locurilor de munca au participat un număr de 880 persoane, fiind selectate în vederea încadrării un număr de 258 persoane.  De asemenea, au fost încadrate pe loc, în ziua Bursei, 15 persoane.

În acest sens, mulţumim tuturor agenţilor economici pentru sprijinul acordat, în demersul iniţiat de AJOFM Vaslui, de a veni cu soluţii concrete, reale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: