Home » Culture » Noutăți editoriale la Biblioteca Județeană Vaslui! Bugetele pentru achiziția de carte nu s-au diminuat

Noutăți editoriale la Biblioteca Județeană Vaslui! Bugetele pentru achiziția de carte nu s-au diminuat

Iubitorii de lectură din județul Vaslui au parte de vești bune. Chiar dacă în ultimii ani a fost pandemie de coronavirus, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a continuat achiziția de cărți. Astfel, pe rafturile bibliotecii au apărut cărți publicate în anii 2021 și 2022, iar cititorii sunt surprinși de acest lucru. Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui, a spus că toate aceste cărți sunt la disoziția publicului, iar în perioada următoare vor fi achiziționate noi titluri.

„Nu s-au înrerupt achizițiile de carte. Nu are nicio vină copilul care își dorește o listă de lucrări, să nu o găsească din cauza că a fost pandemie. Relația cu furnizorii de carte, cu editurile a fost la fel de bună. Chiar dacă a fost pandemie, bugetul a fost la fel de consistent și am reușit să aducem aceste noutăți de care publicul are nevoie”, a precizat Gelu Bichineț.

Din păcate, la fel ca în anii trecuți, la bibliotecile din mediul rural achiziția de carte se face mult mai greu. Chiar dacă în bugetele locale sunt prevăzute sume pentru achiziția de carte, spre finalul exercițiului bugetar aceste fonduri sunt orientate către alte domenii. În multe situații, sunt fundații și asociații care vin în sprijinul bibliotecilor publice cu posibilități financiare scăzute, pentru a avea cărți bune.

 „Pentru anul 2022, bugetul este la fel de promițător, de îndestulător, astfel încât nicio clipă cititorul să nu simtă că s-a creat o ruptură în ritmicitatea cu achiziția de carte. Cartea este scumpă și nu tot românul își permite să cumpere. Biblioteca are acest rol social, să vină în întâmpinarea celor cu posibilități materiale ceva mai limitate, care pot veni, împrumuta, lectura și înapoia cartea la bibliotecă”, a precizat Gelu Bichineț.   

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: