Home » Administratie » Bătaie pentru un loc de casă! Primăria Vaslui repartizează gratuit loturi de teren pentru tineri

Bătaie pentru un loc de casă! Primăria Vaslui repartizează gratuit loturi de teren pentru tineri

de Dănuț CIOBANU 

Peste 700 de tineri din municipiul Vaslui au solicitat în ultimii ani terenuri pentru construirea unei locuințe proprietate personală. Terenurile se află în proprietatea municipiului Vaslui și se acordă gratuit tinerilor care au depus dosare în acest sens. După analizarea documentațiilor, un număr de 35 au fost complete și vor fi înregistrate pe lista de proprietăți. Întocmirea listei este necesară în vederea repartizării loturilor de teren disponibile.

Consiliul Local Vaslui va aproba actualizarea listei de priorități pentru anul 2022, cuprinzând solicitanții care au acces la un teren în folosință gratuită, în vederea construirii unei locuințe proprietate personală. Comisia locală responsabilă cu analizarea dosarelor s-a întrunit şi a analizat dosarele depuse până la data de 20 aprilie 2022.

Astfel, au fost analizate toate dosarele solicitanţilor, după cum urmează: 799 de cereri depuse în perioada 2003-2022 – pentru completarea acestora s-a procedat la afişarea prin diferite forme mass-media (ziar, afisaj la avizierul instituţiei) în vederea completării acestora; 120  de dosare incomplete – (solicitanţi cu care s-a realizat corespondența și discuţii telefonice); 35 dosare complete – (punctaj)

Prin urmare, lista de priorităţi va cuprinde cele 35 de dosare complete, cărora li s-a întocmit punctaj în conformitate regulamentul privind regimul atribuirii în folosinţă gratuită, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în proprietatea municipiului Vaslui, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că întocmirea listei de priorităţi este necesară în vederea repartizării loturilor de teren disponibile.

„Prin Hotărârea Consiliului Local Vaslui nr.47/28.05.2020 s-a aprobat Regulamentul privind regimul atribuirii in folosinţa gratuita, la cerere, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate in proprietatea municipiului Vaslui, pentru construirea unei locuinţe proprietate personala. Comisia locala responsabilă cu analizarea dosarelor s-a întrunit şi a analizat cererile formulate de către solicitanţi. Au fost analizate dosarele înregistrate până la data de 10/05/2022, în vederea întocmirii listei de priorităţi, în conformitate cu prevederile legale”, a spus Vasile Pavăl.

Comisia locala de aplicare a Legii nr. 15/2003 va prezenta CL Vaslui actualizarea listei de priorităţi a solicitanţilor care îndeplinesc criteriile de acces la terenuri în folosinţă gratuită în vederea construirii de locuinţă proprietate personală.

Lista privind stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor, precum şi hotărârea prin care aceasta va fi aprobată, vor fi date publicităţii prin afişare într-un loc accesibil publicului şi publicate pe site-ul Primăriei municipiului Vaslui.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*