Home » Local » Trei echipe de la școlile din județul Vaslui au câștigat premii la etapa națională a concursului „Ştiu şi aplic”

Trei echipe de la școlile din județul Vaslui au câștigat premii la etapa națională a concursului „Ştiu şi aplic”

În perioada 13.05.-15.05.2022 s-a desfăşurat etapa națională a Concursului național „Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii” la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, în colaborare cu specialişti din cadrul Inspecţiei Muncii, Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Inspectoratelor Şcolare Judeţene, Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Au participat echipe de elevi de la unități de învățământ din 36 de județe. La etapa națională au participat și 5 echipe formate din câte 2 elevi și un profesor coordonator de la unități de învățământ din judeţul Vaslui. Echipele participante la etapa națională (cele care au câștigat locul I la etapa județeană): secţiunea pentru licee–filiera  teoretică/ciclu inferior–echipa formată din elevi reprezentând Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui; secţiunea pentru licee–filiera  teoretică/ciclu superior–echipa formată din elevi reprezentând Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui; secţiunea pentru licee–filiera tehnologică/ciclu inferior–echipa formată din elevi reprezentând Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui; secţiunea pentru licee–filiera tehnologică/ciclu superior–echipa formată din elevi reprezentând Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” Zorleni; secţiunea învăţământ profesional cu durata de 3 ani–echipa formată din elevi reprezentând Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” Zorleni.

Proba teoretică individuală s-a desfășurat contracronometru, pe o platformă online creată special pentru acest concurs (stiusiaplic.ro), elevii identificând răspunsurile corecte la întrebări ce vizau legislația muncii, mai exact a securității și sănătății în muncă.

Proba practică a constat în gestionarea unei fișe ce reprezenta imaginea unui loc de muncă pentru care trebuiau identificate riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională, precum și alegerea echipamentului individual de protecție corespunzător riscurilor identificate.

La secţiunea pentru licee–filiera  teoretică/ciclu inferior s-au prezentat 17 echipe din tot atâtea înscrise. La secţiunea pentru licee–filiera  teoretică/ciclu superior s-au prezentat 16 echipe din 17 înscrise. La secţiunea pentru licee–filiera tehnologică/ciclu inferior s-au prezentat 38 echipe din tot atâtea înscrise. La secţiunea pentru licee–filiera tehnologică/ciclu superior s-au prezentat 31 echipe din 32 înscrise. La secţiunea învăţământ profesional cu durata de 3 ani s-au prezentat 28 echipe din 30 înscrise.

În urma evaluării rezultatelor de la probele de concurs, 3 echipe de la unități școlare din județul Vaslui au obținut rezultate remarcabile: Premiul I: echipa de la secţiunea învăţământ profesional cu durata de 3 ani–Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” Zorleni; Premiu special: echipa de la secţiunea pentru licee–filiera tehnologică/ciclu inferior–Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui; Premiu special: echipa de la secţiunea pentru licee–filiera tehnologică/ciclu superior–echipa formată din elevi reprezentând Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” Zorleni.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*