Home » Administratie » Bani pentru dezvoltare! Vasluiul are în acest an o sumă record de 170 de milioane de lei pentru investiții

Bani pentru dezvoltare! Vasluiul are în acest an o sumă record de 170 de milioane de lei pentru investiții

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui dă drumul la finanțare pentru mai multe planuri urbanistice zonale. Este vorba despre zone precum Delea, Ion Rășcanu, Burebista, Filaturii, Dimitrie Cantemir etc. Sumele repartizate sunt necesare pentru sistematizarea zonelor, precum și rezolvarea problemelor funcționale, tehnice și estetice. Municipiul Vaslui are în acest an o sumă record de 170 milioane de lei pentru capitolul investiții.

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba suplimentarea unor fonduri, dedicate programul de investiții pe anul 2022. Aceste suplimentări se fac în cadrul rectificării bugetului local al municipiului Vaslui pentru etapa mai 2022.

Astfel, la capitolul locuinţe, servicii şi dezvoltare publică se introduce obiectivul de investiţii privind elaborare Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru reglementare zonă de locuinţe individuale, pentru zona de intravilan cuprinsă între viitorul depou mijloace transport în comun; digul răului Delea; Poligonul Auto. Suplimentarea vizează credite de angajament şi credite bugetare în anul 2022 în valoare de 71.000 lei.

De asemenea, se introduce obiectivul de investiţii PUZ – Sistematizare verticală zonele de intravilan cuprinse între străzile G-ral Ion Răşcanu – Teodor Dragu şi str. Grigore Moisil – limita UAT Muntenii de Sus, cu credite de angajament şi credite bugetare în anul 2022 în valoare de 260.000 lei.

Un al PUZ care va fi realizat are ca obiectiv strada Burebista, din municipiul Vaslui, suplimentarea fiind cu credite de angajament şi credite bugetare în anul 2022 în valoare de 52.000 lei.

Nu în ultimul rând, va fi elaborat PUZ privind sistematizare verticală în zona de intravilan cuprinsă între: str. Scriitor Ioan Adam, str. Filaturii, str. 8 Martie, str. Dimitrie Cantemir, limita intravilan, cu credite de angajament şi credite bugetare în anul 2022 în valoare de 290.000 lei.

CL Vaslui a aprobat în ședință ordinară bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022. La venituri este prevăzută suma de 259 milioane de lei, iar la cheltuieli suma de 324 milioane de lei, deficitul bugetar situându-se la suma de 60 milioane de lei.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că s-a lucrat foarte  rapid la întocmirea bugetului și pentru prima dată în ultimii ani bugetul local a fost votat în luna februarie 2022.

„Avem sume importante pentru transporturi, domeniul educației etc. Fondurile europene își vor pune amprenta pe dezvoltarea municipiului Vaslui. În acest an avem cel mai mare program de investiții din toate bugetele din ultimii ani. Dacă anul acesta avem 170 de milioane de lei pentru investiții, la anul suma va crește la 200 milioane de lei”, a precizat Vasile Pavăl.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: