Home » Local » Aglomerație la Albița! Camioanele așteaptă mai mult de două zile să treacă vama

Aglomerație la Albița! Camioanele așteaptă mai mult de două zile să treacă vama

În primele luni ale acestui an, traficul a crescut foarte mult în zona Biroului Vamal de Frontieră (BVF) Albița, deschis pentru traficul de pasageri și de marfă. Practic, biroul vamal de la Albița asigură cel mai mare trafic rutier cu Republica Moldova.

La intrarea în țară sunt depășite capacitățile bitorului vamal, în condițiile în care se lucrează la capacitatea maximă. Cu toate acestea, în vamă este aglomerație și sunt camioane care așteaptă mai mult de două zile. Reprezentanții BVF Albița au precizat că se dicută cu omologii lor din vama Leușeni, Republica Moldova, pentru a se găsi soluții de fluidizare a traficului.

„Anul trecut, prin vama Albița au intrat în țară 81.201 camioane, 265.118 autoturisme, 7.682 autocare. Tot în anul trecut, au intrat în țară prin BVF Albița 1,1 miloane de călători și au ieșit 1,2 milioane de călători”, a declarat reprezentantul BVF Albița.

Cum era de așteptat, pandemia de coronavirus a influențat activitatea biroului vamal. Prin urmare, anul trecut, s-a înregistrat o scădere a traficului de persoane. Dacă în anul 2019 s-a înregistrat un trafic pe intrarea și ieșirea din țară de 3,4 milioane de călători, anul trecut acesta s-a diminuat la 2,2 milioane de călători.

(Dănuț CIOBANU) 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: