Home » Local » Polițiștii au verificat peste 100 de taxiuri! S-au reținut permise de conducere și au fost retrase certificate de înmatriculare

Polițiștii au verificat peste 100 de taxiuri! S-au reținut permise de conducere și au fost retrase certificate de înmatriculare

În perioada 12-13 mai 2022, polițiștii rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vaslui și specialiști ai Serviciului Județean de Metrologie Legală Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea verificării operatorilor de transport în regim taxi și transport alternativ cu autoturism și conducător auto (în regim de închiriere).

Activitățile au vizat reducerea riscului rutier, prin sancționarea nerespectării normelor rutiere și a defecțiunilor tehnice, constatate în cazul autovehiculelor destinate transportului de persoane, în regim taxi și în regim de închiriere.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate peste 110 vehicule ce asigurau transport în regim taxi și 5 auto destinate transportului alternativ cu autoturism și conducător auto, legitimate peste 130 de persoane și testați alcoolscopic 72 de conducători de vehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.000 de lei, 80 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și 11 sancțiuni contravenționale pentru abateri prevăzute de Legea 38/2003 (privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere).

De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemplificăm:

În data de 12 mai 2022, în municipiul Bârlad, au fost depistate, în trafic, două autovehicule care circulau, în regim taxi, având insemne, dotări și accesorii taxi, fără ca acestea să dețină autorizație TAXI valabilă.

Fata de cei doi conducatori auto identificați au fost luate măsuri de sancționare, în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 – actualizată, iar față de cele două autovehicule a fost luată măsura suspendării înmatriculării, pentru o perioada de 6 luni, fiindu-le reținute certificatele și plăcuțele de înmatriculare.

Totodată, au mai fost identifcate un număr de trei autovehicule taxi care efectuau transport de persoane, în regim taxi, fără a avea în funcțiune lampa taxi și aparatul de taxat pe poziția de operare respectivă.

Cei trei conducători auto au fost sancționați în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 – actualizată, iar reprezentanții autorității competente de autorizare,  respectiv Primăria mun. Bârlad a luat măsura suspendării autorizațiilor taxi pentru o perioadă de o lună.

În data de 13 mai 2022, ora 10:40, polițiști Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Decebal din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care circula în regim taxi, condus de către un bărbat de 45 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) cu amendă în cuantum de 1450 lei și, complementar, i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: