Home » Local » Medicamente compensate și gratuite de peste 100 de milioane de lei! 114 farmacii furnizează medicamente în județul Vaslui

Medicamente compensate și gratuite de peste 100 de milioane de lei! 114 farmacii furnizează medicamente în județul Vaslui

Unul din obiectivele prioritare ale Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vaslui este asigurarea continua a populației județului cu medicamente în tratamentul ambulatoriu.

În vederea furnizării de medicamente, la începutul acestui an erau încheiate contracte cu un  număr de 53 societăți comerciale farmaceutice, care au în structură 114 farmacii, distribuite astfel: Vaslui – 29 farmacii; Bârlad – 20 farmacii; Husi – 9 farmacii; Negresti – 4 farmacii; în mediul rural – 52 farmacii.

Mihaela Chitariu, directorul CAS Vaslui, a spus că repartiția în teritoriu a furnizorilor de medicamente este una destul de bună, fiind acoperite toate zonele urbane și cea mai mare parte din zonele rurale. La nivelul județului Vaslui, consumul de medicamente compensate și gratuite și pe programe naționale de sănătate în anul 2021 a fost de 105,5 milioane de lei, cu un concum lunar mediu de medicamente de 8,7 milioane de lei.

„Bugetul alocat pentru medicamente în ultimii ani a fost suficient, atât pentru compensate și gratuite, cât și pentru programele de sănătate, accesul pacienților la tratamente fiind asigurat fără sincope. Programele naționale de sănătate se adresează populației și sunt menite să promoveze sănătatea, să prevină îmbolnăvirile și să prelungească viața”, a spus Mihaela Chitariu.

Eliberarea medicamentelor și materialelor sanitare din cadrul programelor naționale de sănătate cu scop curativ se face prin farmaciile cu circuit deschis sau prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor care sunt în relații contractuale cu CAS Vaslui . Exista  49 de contracte pentru derularea programelor naționale de sănătate prin farmacii cu circuit deschis și 2 contracte cu farmacii cu circuit închis (Spitalul Județean de Urgență Vaslui și Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman“ Barlad și două centre private de dializa la Vaslui și Bârlad.

(Dănuț Ciobanu)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: