Home » Local » Mesajul Primarului Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, adresat absolvenților de gimnaziu și liceu, Promoția 2022

Mesajul Primarului Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, adresat absolvenților de gimnaziu și liceu, Promoția 2022

„Dragi absolvenți de gimnaziu și liceu,
De astăzi, generația voastră devine cea care, într-un viitor nu prea îndepărtat, va trebui să preia destinele acestei țări, indiferent de domeniile de activitate spre care vă veți îndrepta.
Pasul pe care voi, absolvenți de gimnaziu, îl faceți în aceste zile spre viața de liceu este extrem de important! Sunt sigur că rezultatele la evaluare o să vă aducă bucuria și satisfacția pe care le așteptați atât de mult. Dar, mai important, acestea vă vor ajuta să vă alegeți calea, parcursul spre ceea ce așteaptă de la voi părinții și foștii dascăli: să deveniți oameni mari!
Fiți mereu conștienți de voi, de ceea ce puteți realiza și veți vedea că niciun drum nu este greu, indiferent cu câte obstacole ar fi împresurat! Fiți recunoscători celor care v-au îndrumat pașii spre cunoaștere și mai apoi spre bunăstare individuală: dascălii și profesorii voștri. Pentru tot binele care vă așteaptă, pentru toate reușitele profesionale și chiar personale să le mulțumiți lor!
Iar voi, foști liceeni de-acum, vă aflați în fața examenului maturității, care vă va defini ca oameni ai viitorului. Mergeți, pentru următorii ani, spre facultățile din țară, unde, personal îmi doresc să ajungeți în număr cât mai mare, având în vedere pregătirea pe care ați primit-o la Bârlad! Mult mai important însă este să reveniți acasă, în orașul în care v-ați născut, ați crescut și unde v-ați educat pentru viață. Bârladul are nevoie de oameni ca voi! Sunt convins că vă încearcă aceleași emoții pe care le-am trăit și eu acum mulți ani: cele ale unui final de drum. Nu este așa! De astăzi, de fapt, vi se deschide o nouă cale! Aveți un examen important de dat, pe care sunt sigur că o să îl treceți cu bine, așa cum au făcut, înaintea voastră, frații mai mari, părinții, bunicii și, de ce nu, poate chiar străbunicii voștri.
Cu toții știți foarte bine că Bârladul, din totdeauna, a dat valori umane de necontestat. Adevărate modele de urmat. Vă îndemn, așadar, să încercați să continuați această minunată tradiție locală și să deveniți și voi, într-o zi, un model de urmat.
Vă felicit sincer pentru ce ați realizat, alături de cei care v-au îndrumat! Vă doresc să aveți parte numai de reușite, să fiți mândri de orașul natal și de voi înșivă! Să treceți cu bine toate examenele care vă așteaptă! Multă baftă!”

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*