Home » National » Departamentul pentru Situații de Urgență și-a deschis porțile micilor vizitatori

Departamentul pentru Situații de Urgență și-a deschis porțile micilor vizitatori

Astăzi, 30 mai 2022, a avut loc cea de-a XII-a ediție a Zilei Porților Deschise pentru Copii la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Prezenți într-un număr foarte mare, aceștia au putut să vadă ce înseamnă activitatea fiecărei instituții din cadrul M.A.I.
Departamentul pentru Situații de Urgență și-a deschis larg ușile pentru toți vizitatorii, i-a primit cu bomboane și a reușit să capteze atenția prin prezentarea activității pe care o desfășoară.
Cei mici au fost curioși și au pus nenumărate întrebări legate de intervențiile pompierilor, când și cum intervine elicopterul SMURD, ce înseamnă “descarcerare”, cum funcționează sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, etc.
De asemenea, au fost nerăbdători să urce în elicopterul SMURD al IGAv., să învețe, în timp real, în interiorul centrului mobil de instruire și a caravanei “Fii pregătit” cum să se comporte în cazul producerii unor situații de urgență în propria locuință, cum să acționeze în cazul unor situații extreme, în caz de cutremur sau incendiu, să încerce diverse tehnici de intervenție și să vadă cele mai reprezentative mașini de pompieri (autoscară, motocicletă SMURD, autospecială pirotehnică și de stingere, echipaje de alpliniști și scafandrii).

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*