Home » National » Kalush Orchestra a vândut trofeul Eurovision. Banii vor fi investiți în drone pentru armata ucraineană
Members of the band "Kalush Orchestra" pose onstage with the winner's trophy and Ukraine's flags after winning on behalf of Ukraine the Eurovision Song contest 2022 on May 14, 2022 at the Pala Alpitour venue in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP) (Photo by MARCO BERTORELLO/AFP via Getty Images)

Kalush Orchestra a vândut trofeul Eurovision. Banii vor fi investiți în drone pentru armata ucraineană

Kalush Orchestra, trupa ucraineană care a câștigat concursul Eurovision din acest an, și-a vândut trofeul pentru 900.000 de dolari, în scopul de a strânge bani pentru ajutarea trupelor ucrainene, scrie BBC. Trofeul a fost scos la licitație pe Facebook, pentru a se cumpăra drone pentru armata ucraineană.

În discursul susținut în timpul concertului, Oleh Psiuk, membru al trupei, a făcut apel ca oamenii să fie atenți la ce se întâmplă în Ucraina și să nu se obișnuiască cu războiul care a dus la moartea a 4031 de civili și la rănirea a încă 4735, așa cum arată bilanțul ONU. Totodată, peste 14 milioane de oameni au fost obligați să-și părăsească locuințele de la începutul invaziei, iar orașele au fost transformate în grămezi de moloz.

Cântecul Kalush Orchestra, Stefania, care a câștigat ediția din acest an a Eurovision, a fost scris inițial în semn de omagiu adus mamei lui Psiuk, dar versurile emoționante precum „Voi merge mereu spre tine pe drumuri sparte” au fost reinterpretate ca un strigăt de mobilizare.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*