Home » National » Un sucevean a fost prins de poliție în timp ce transporta ilegal material lemnos

Un sucevean a fost prins de poliție în timp ce transporta ilegal material lemnos

Un şofer din judeţul Suceava a fost amendat cu suma totală de 18.000 lei după ce a fost depistat în trafic, pe DJ 251 din judeţul Galaţi, transportând ilegal material lemnos, informează, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi. Cantitatea de material lemnos a fost evaluată la suma de 13.410 lei, fiind confiscată şi lăsată în custodie la Cantonul Silvic nr. 1 Pechea.

Conducătorului auto i-au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale: amendă în valoare de 5.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice; amendă în valoare de 9.000 lei pentru nerespectarea prevederilor HG 69/2012, deoarece a efectuat un transport de bunuri contra cost fără a deţine pentru această activitate o copie conformă a licenţei de transport/ certificat de transport în cont propriu; amendă în valoare de 4.000 lei pentru încălcarea prevederilor OG 37/2007 deoarece aparatul tahograf cu care este prevăzută autoutilitara nu are efectuată verificarea periodică, iar conducătorul auto nu avea introdusă în aparat cartela tahografică.

De asemenea, s-a procedat la reţinerea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare al autoutilitarei.

 

sursă: agerpres.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*