Home » Local » Bilanț rezultate – Campania națională „Curățăm România” – județul Vaslui

Bilanț rezultate – Campania națională „Curățăm România” – județul Vaslui

Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui aduce la cunoștință publicului rezultatele Campaniei naționale “Curățăm România”, derulată la inițiativa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”,  la nivelul județului Vaslui.

Campania lansată la început pentru o lună, 4 aprilie – 4 mai, si apoi prelungită până la 31 mai,  a fost în primul rând un efort să schimbe mentalități, să încurajăm cetățenii pentru mai mare responsabilitate, implicare și atenție în ceea ce privește curățenia și protejarea mediului.

Peste 73000 kg de deșeuri abandonate au fost adunate în 71 de unități administrativ-teritoriale din județul nostru, unde s-au organizat 210 acțiuni de ecologizare și conștientizare, la care au participat peste 9500 voluntari, angajați ai primăriilor, locuitori ai comunelor, elevi și cadre didactice, angajați ai instituțiilor publice.

Au avut loc „dialoguri verzi” ale reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui cu aproximativ 1000 de elevi și cadre didactice implicate în ateliere, demonstrații, discuții, lecții deschise pe diferite teme legate de problemele de mediu.

Au obținut finanţare nerambursabilă din Fondul pentru mediu  proiectele vizând ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deşeuri din 7 unități administrativ-teritoriale din judetul Vaslui: Deleni, Ferești, Tutova, Vinderei, Hoceni, Puiesti și municipiul Barlad. Astfel, cele 7 primării, beneficiare ale Programului privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri „Curățăm România”, au totalizat suma de 63000 de lei pentru decontarea cheltuielilor pentru activitățile de colectare desfășurate.

Menționăm că pe tot parcursul campaniei, la nivel judetului Vaslui a existat o strânsă colaborare între Instituția Prefectului Județul Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, reprezentanții instituțiilor județene subordonate Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, precum și ai unităților administrative. Am demonstrat și de această data că un mediu curat și sănătos este prioritatea noastră a tuturor.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*