Home » Culture » Parteneriat strategic! Municipiul Vaslui își depune cadidatura pentru „Capitala Tineretului din România” în anul 2024

Parteneriat strategic! Municipiul Vaslui își depune cadidatura pentru „Capitala Tineretului din România” în anul 2024

Consiliul Județean (CJ) Vaslui și Consiliul Local Vaslui vor încheia un parteneriat în vederea susținerii participării municipiului Vaslui la depunerea candidaturii pentru dobândirea titlului de „Capitală a tineretului din România” în anul 2024. Programul „Capitala Tineretului din România” a debutat în anul 2016, iar printre  orașele purtătoare ale acestui titlu se numără Timișoara, Bacău, Baia-Mare, Iași, Constanța și Târgu Jiu.

„Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România. Orașul câștigător va beneficia de un premiu financiar în valoare de 50.000 euro din partea Băncii Comerciale Române. Titlul va oferi și oportunitatea de a atrage alte surse de finanțare din diferite surse publice și private, iar deținătorul său va beneficia, de asemenea, de posibilitatea de a găzdui diferite evenimente de rang național organizate de instituții publice și rețele de tineret din România”, a spus Dumitru Buzatu, președntele CJ Vaslui.

Orașul câștigător are dreptul de a găzdui Summit-ul Tinerilor, cel mai important eveniment de celebrare, dezbatere și decizie al mișcării de tineret din România. De asemenea, câștigătorul va găzdui ediția din 2024 a Galei Tineretului din România.

Prin încheierea acordului de parteneriat se constituie un grup mixt de lucru, în care aparatul de specialitate al CJ-ului își are reprezentanți, numiți prin dispoziția președintelui CJ Vaslui. Totodată, solicitările ulterioare ale grupului de inițiativă locală a tinerilor vor fi supuse spre analiză, dezbatere și aprobare CJ Vaslui.

Termenul limită până când municipiul Vaslui poate depune candidatura este 02.06.2022, ora 16.59, conform calendarului pentru selecția orașului care va purta titlul de ”Capitala tineretului din Romania” – ediția 2024.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: