Home » Local » Zeci de amenzi și dosare penale! Ceasuri, bijuterii, țigări și sume mari de bani, confiscate în vama Albița

Zeci de amenzi și dosare penale! Ceasuri, bijuterii, țigări și sume mari de bani, confiscate în vama Albița

În primele patru luni ale acestui an, lucrătorii Biroului Vamal de Frontieră (BVF) Albița au aplicat amenzi în valoare totală de 151.000 de lei. De asemenea, vameșii au confiscat bunuri în valoare de peste 1,6 milioane de lei. Pe lângă ceasuri, bijuterii și țigări au fost confiscate și sume nedeclarate la intrarea în țară. Este vorba despre 1,6 milioane de dolari și peste 500.000 de euro.

„În primele patru luni ale anului au fost înregistrate 31 de contravenții și au fost întocmite 10 dosare penale. Aceste dosare a fost predate Poliției de Frontieră pentru a fi finalizate”, a precizat reprezentantul BVF Albița.

În primele luni ale acestui an, traficul a crescut foarte mult în zona BVF Albița, deschis pentru traficul de pasageri și de marfă. Practic, biroul vamal de la Albița asigură cel mai mare trafic rutier cu Republica Moldova.

La intrarea în țară sunt depășite capacitățile bitorului vamal, în condițiile în care se lucrează la capacitatea maximă. Cu toate acestea, în vamă este aglomerație și sunt camioane care așteaptă mai mult de două zile. Reprezentanții BVF Albița au precizat că se dicută cu omologii lor din vama Leușeni, Republica Moldova, pentru a se găsi soluții de fluidizare a traficului.

Anul trecut, prin vama Albița au intrat în țară 81.201 camioane, 265.118 autoturisme, 7.682 autocare. Tot în anul trecut, au intrat în țară prin BVF Albița 1,1 miloane de călători și au ieșit 1,2 milioane de călători.

 (Dănuț CIOBANU) 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*