Home » National » 21 de startupuri urcă pe scena acceleratorului Rubik Garage, la Demo Day

21 de startupuri urcă pe scena acceleratorului Rubik Garage, la Demo Day

Rubik Garage, acceleratorul internațional organizat de Rubik Hub și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, împreună cu partenerii strategici ROCA X și SeedBlink din România, Startup Wise Guys din Estonia și Global Kinetics din SUA, organizează Demo Day pe 6 septembrie, la București.

Pe scenă vor urca 21 de startupuri din regiunea CEE, gata să demonstreze potențialul pe care îl au, dar și cum soluțiile lor au impact și sunt gata să obțină finanțarea de care au nevoie: SMSO, Bloomcoding, Volvero, Infinity Toy Box, Lightpass, TULIPR, Chambr, DriverUp, iCamin, platerQ, FREYA Recruiting, Rastel.io, Pocket IP, Palmo, Nelma, Silverbacks, Sales Times, stock.estate, Carbony, Foodobox, APASS.

Pentru a participa fizic la eveniment, puteți solicita o invitație aici: https://rubikhub.typeform.com/DemoDay-RG22

O experiență de accelerare personalizată

Rubik Garage a însemnat 4 luni de accelerare cu peste 22 de workshopuri ținute de experți din diferite domenii, peste 160 de ore intensive de lucru alături de echipa Rubik Hub (sesiuni 1:1 sau de grup), peste 150 de ore în sesiuni individuale alături de mentori și investitori din comunitatea Rubik Hub, 80 de ore de feedback personalizat în cadrul sesiunilor cu investitori, pachet de sprijin ce include peste $15.000 în credite și alte beneficii oferite de parteneri (Notion, AWS, Miro, Hubspot, Twilio, SendGrid).

În total, pe parcursul acceleratorului și al întregului an, startupurile din seria Rubik Garage 2022 au obținut investiții de peste 1 milion de euro, au investit aproximativ 9 mii de euro din fonduri proprii, și-au asigurat investiții viitoare de peste 1,8 milioane de euro de la investitori, au creat peste 130 de locuri de muncă și au ajuns la un venit de peste 676 mii de euro. După 6 septembrie, își propun să obțină finanțare totală de peste 10,5 milioane de euro.

Am vizitat România pentru prima oară în mai, când am venit la deschiderea acceleratorului. Am fost foarte impresionată de faptul că în Piatra Neamț s-a dezvoltat un asemenea parteneriat public-privat. Mai mult, faptul că programul se întinde pe parcursul a mai multe luni este foarte util pentru că avem timp să trecem de la teorie la practică. Printre cele mai utile workshop-uri au fost cele despre partea legală, despre strategia de ieșire în piață, dar și cele în care am văzut perspectiva investitorilor”, povestește Boryana Levterova, co-fondator Infinity Toy Box (Bulgaria).

După Demo Day, cele mai promițătoare startupuri vor fi selectate pentru a treia etapă a programului, ce constă în sesiuni exclusive și intro-uri către investitori. Astfel, în următoarele 6 luni, startupurile alese vor primi sprijin personalizat pentru a ridica o rundă de investiție.

Fondatorii de anul acesta sunt din peste 10 țări (Olanda, Italia, Bulgaria, Ucraina, UK, Macedonia de Nord, Germania, Spania, Estonia, Moldova, România) și au fost selectați din peste 120 de înscriși din toată lumea.

 

Despre Demo Day

Demo Day este inclus într-un eveniment amplu – „România viitorului”, organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în parteneriat cu Banca Mondială, Comisia Europeană, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Rubik Hub, RoStartup, Universitatea Politehnica din București. Acesta aduce împreună actori importanți din ecosistemul de startup românesc, reprezentanți ai autorităților publice și ai institutelor de cercetare și dezvoltare.

În cadrul aceluiași eveniment, ROStartup va lansa oficial cele două rapoarte care pun ecosistemul antreprenorial sub lupă: Starting Up Romania și Scaling Up Romania. Mai mult, startupurile își vor demonstra soluțiile în zona expo Startup Alley, ce se deschide începând cu ora 12:00, iar Demo Day se va desfășura de la 15:00 la 17:00. De la ora 18:00, se vor prezenta cele două rapoarte și vor fi discuții de tip panel. Festivitatea de premiere a startupurilor începe de la 19:45.

Dacă doriți să urmăriți transmisiunea live a evenimentului, vă puteți înregistra aici: https://www.crowdcast.io/e/demo-day-rubik-garage

 

Prin programele sale, Rubik Hub creează o călătorie antreprenorială completă, de la inspirație, la educație și accelerare. Misiunea sa este de a crea o comunitate alături de care să sprijine startupurile de la 0 la 1. Din 2017 și până acum, echipa a fost alături de 250+ de fondatori de startup, care împreună au obținut finanțare de peste 4 milioane de euro. Comunitatea de mentori include peste 150 de fondatori, investitori și experți.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*