Home » Local » Jandarmii vasluieni alături de copii de Ziua Jandarmeriei Rurale

Jandarmii vasluieni alături de copii de Ziua Jandarmeriei Rurale

Pe 1 septembrie, la 129 de ani de la adoptarea Legii privind înființarea și organizarea Jandarmeriei Rurale, jandarmii vasluieni au fost alături de copiii de la Așezământul Social “ Sfinții Adrian și Natalia” din Vaslui.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Asociației Filantropia Ortodoxă Huși și a Preotului Adrian Chirvasă, protopop al Protoieriei Vaslui.

Plini entuziasm, copiii au ascultat cu răbdare prezentările jandarmilor și au venit cu multe întrebări referitoare la meseria acestora. Au primit și sfaturi despre cum să se comporte în societate și cum să evite anumite situații neplăcute.

Încântați au fost și atunci când s-au echipat cu materialele din dotarea jandarmilor și s-au îmbarcat în autospeciala de intervenție.

Pentru că au fost cuminți și foarte activi pe timpul activităților, toții copiii au primit legitimații de ,,jandarm pentru o zi”, iar jandarmii au fost răsplătiți cu zâmbetele copiilor.

Odată cu începerea școlii, jandarmii vor fi în continuare prezenți alături de copii, atât în proximitatea unităților de învățământ cât și la activitățile de prevenire ce vor fi desfășurate în mediul școlar.

 

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: