Home » Local » Elevii din Bârlad nu vor face orele în mediul online

Elevii din Bârlad nu vor face orele în mediul online

În urma informațiilor propagate în mediul virtual, în legătură cu o așa-zisă solicitare a conducerii Primăriei Bârlad ca unitățile de învățământ din localitate să facă ore online în scopul reducerii cheltuielilor la încălzire, le transmitem părinților și elevilor că aceasta este o minciună.
Nu există nicio solicitare, recomandare sau propunere în acest sens.
Primăria Bârlad a trimis tuturor unităților de învățământ câte o adresă prin care directorilor (care sunt, în esență, managerii acestor unități ce au personalitate juridică) li s-au cerut clarificări privind măsurile pe care le-au luat pentru economisirea energiei termice și pentru evitarea unui blocaj financiar în toiul iernii.
În adresă, s-a făcut propunerea preîntâmpinării unei situații de criză ”𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 î𝐧𝐜â𝐭 𝐬ă 𝐧𝐮 𝐟𝐢𝐞 𝐚𝐟𝐞𝐜𝐭𝐚ț𝐢 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 î𝐧𝐯ăță𝐦â𝐧𝐭” prin scenarii de nedorit ”𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐫 𝐟𝐢”: diminuarea orelor, învățarea în două schimburi, efectuarea orelor în sistem online.
 ”Așadar, ideea orelor online a făcut parte dintre posibilele scenarii pe care le putem evita dacă luăm în serios îngrijorările legate de viitoarele facturi la încălzire existente la nivel mondial, nu doar la Bârlad. Toată lumea se întreabă ce va fi și cât de tare ne vom destabiliza din punct de vedere financiar. Ar trebui să stăm cu mâinile în sân și să ne ia iarna «prin surprindere»? Nu avem obligația de a găsi soluții de pe acum? Este regretabil că bunele noastre intenții sunt prezentate în mod denaturat de persoane care, cel mai probabil, nu pricep ceea ce citesc”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Solicitarea transmisă directorilor, de a lua din timp măsuri care să nu atragă școala într-un scenariu nedorit, s-a făcut și ca urmare a situației grave apărută iarna trecută, când factura la încălzire a unei unități de învățământ a fost de 270.000 de lei. Știrea a făcut atunci înconjurul țării.
A fost o factură uriașă, pe care bugetul local a suportat-o cu foarte mare greutate și cu tăieri de fonduri de la alte capitole.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*