Home » National » Odată cu începerea școlilor, metroul va veni mai des în stații

Odată cu începerea școlilor, metroul va veni mai des în stații

Veste bună pentru bucureșteni! După mai mult de două luni în care aceștia s-au înghesuit pe peroane și în ramele de metrou, pentru că aveau de așteptat până la 18 minute în stații din cauza numărului redus de trenuri în circulație, Metrorex anunță că reduce timpii de așteptare, odată cu terminarea concediilor, începutul școlii și revenirea aglomerației.

Intervalele de succedare a trenurilor se vor micșora, iar circulația trenurilor de metrou se va desfășura astfel, potrivit companiei:

  • Magistrala 1: 7-8 minute
  • Magistrala 2: 4 minute
  • Magistrala 3: 7-8 minute
  • Magistrala 4: 7 minute
  • Magistrala 5: 6 minute (12 minute relația Romancierilor – Valea Ialomiței/ Râul Doamnei)

Compania mai transmite că activitățile de curățenie a trenurilor de metrou vor fi reluate gradual de către prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate.

Din 11 iulie, Alstom România, firma care asigură serviciile de mentenanță la metrou, a redus cu 50% serviciile de mentenanță pentru că Metrorex nu a plătit o datorie totală de aproximativ 160 de milioane lei, lăsând în circulație doar 35 din cele aproape 60 de rame corespunzătoare programului de vară, iar din 16 august numărul trenurilor a crescut cu 6 până la 41 de rame. (n.r Metrorex are 82 de trenuri de metrou). Nu este clar numărul de trenuri care circulă acum.

Creșterea numărului de trenuri vine la circa trei săptămâni de la rectificarea bugetară, când Ministerul Transporturilor a primit fonduri suplimentare inclusiv pentru majorare de capital la Metrorex, singura variantă pentru plata datoriei către Alstom România.

Recent, întrebat despre situația de la metrou, Grindeanu a recunoscut că în cele 9 luni de mandat nu a circulat cu metroul, dar a spus că știe problemele și disconfortul călătorilor și a dat vina pe fostul ministru, Cătălin Drulă în mandatul căruia compania Metrorex nu a avut buget aprobat.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*