Home » Agricultura » Zeci de cereri pentru banii de la stat! Legumicultorii vasluieni vor umple piețele locale cu ardei gras și capia

Zeci de cereri pentru banii de la stat! Legumicultorii vasluieni vor umple piețele locale cu ardei gras și capia

În data de 1 septembrie 2022, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Vaslui a emis și depus la Trezoreria Vaslui 66 de ordine de plată în valoare totală de 979.605 lei. Banii sunt alocați pentru cei 66 legumicultori din județul Vaslui care s-au înscris în programul guvernamental de susținere a producției de tomate în ciclul I de producţie.

Suma de 14.842,50 lei reprezintă valoarea în lei a ajutorului de minimis acordat unui beneficiar pentru ciclul I de producție, respectiv 3.000 euro/cultură în ciclul I/1.000 mp/beneficiar, la cursul de schimb de 4,9475 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2021.

Referitor la perioada de înscriere pentru ciclul II de producţie 2022, 51 producători agricoli din judeţul Vaslui au solicitat înscrierea în Registrul unic pentru accesarea programului de susținere a producției de legume în spații protejate: 34 persoane fizice, 16 PFA/II/ IF, o persoană juridică (SRL). Culturile de legume din spațiile protejate, pentru care aceștia vor aplica sunt: omate–4 producători agricoli; ardei gras și capia– 30 producători agricoli; castraveți– 16 producători agricoli, casole – 1producător agricol.

„Pentru obținerea sprijinului financiar aferent ciclului II de producţie 2022, potențialii beneficiari înregistrați în Registrul unic vor avea obligația să depună la DAJ Vaslui documente justificative, aferente fiecărei forme de organizare înregistrată. De asemenea, vor depune o copie a Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat la zi și avizat de Oficiul Fitosanitar Vaslui, până la 15 decembrie 2022 inclusiv”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*