Home » Local » Mesajul Inspectorului Școlar General, prof. Ana Cristiana Botan, cu ocazia deschiderii noului an școlar

Mesajul Inspectorului Școlar General, prof. Ana Cristiana Botan, cu ocazia deschiderii noului an școlar

An de an, începutul lui septembrie reconfirmă faptul că a devenit sinonim cu ideea de educație, implicare, entuziasm, curiozitate, prieteni și visuri îndrăznețe. Școala își redeschide cu generozitate porțile, anunțând începutul unui nou an școlar, pe care îl dorim încărcat cu rezultate deosebite și experiențe de neuitat.

Dragi elevi, bine ați venit la școală după o vacanță binemeritată, ale cărei amintiri vă sunt încă proaspete! La început de drum, vă adresăm provocarea competiţiei, a studiului riguros, a disciplinei şi a responsabilității. Doar așa veți descoperi cu adevărat tainele lumii și veți dobândi gândirea necesară pentru a face față evoluției accelerate a cunoașterii și a civilizației, cu care trebuie să ținem pasul.

Trăim într-o societate deschisă, complexă și plină de provocări, iar școala vă oferă posibilitatea să vă dezvoltați, să trăiți emoții puternice, să vă atingeți țelurile și să vă definiți ca oameni. Voi sunteţi sensul existenţei noastre ca părinți și profesori, voi sunteţi cei în care ne investim astăzi cu dăruire şi speranţă pentru un mâine pe care îl dorim mai frumos, mai bun, în siguranță și pace. Chiar dacă sunteți la începutul studiilor sau dacă vă așteaptă confruntarea cu examene și competiții școlare, vă dorim putere de muncă, alegeri înțelepte și reușite pe măsura efortului depus!

Stimați părinți, ne exprimăm speranța că vom rămâne uniți în efortul comun educațional, fiind permanent alături de copii. Vă asigurăm că vom încuraja întotdeauna păstrarea tradiției care a adus atâtea rezultate bune, dar – totodată – vom încuraja și inițiativele care au menirea de a moderniza actul educațional, pentru a spori calitatea educației. Avem convingerea că preţuiţi şcoala şi pe cei care o slujesc şi că aveţi multe aşteptări legate de viitorul copiilor dumneavoastră. Acestea pot deveni certitudini doar printr-o permanentă colaborare cu şcoala şi comunitatea locală.

Distinși colegi, menirea noastră este să îi sprijinim și să îi îndrumăm pe elevi, astfel încât să își poată contura și promova propria identitate, deprinderile și aspirațiile. Este datoria noastră să păstrăm vie flacăra cunoașterii, să descoperim aptitudini și talente, să formăm competențe și să deschidem posibilități multiple pentru elevii noștri! În noul an școlar, să avem putere de muncă, multă sănătate și înţelepciune, să ne păstrăm optimismul, dăruirea și profesionalismul care trebuie să caracterizeze orice act educațional, indiferent de vremuri.

Mult succes în anul școlar 2022-2023!

Cu deosebită considerație,

Inspector școlar general,

profesor Ana- Cristiana BOTAN

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*