Home » National » 14 ofițeri de pe 3 continente participă de astăzi la Cursul Superior Internațional, organizat de Jandarmeria Română

14 ofițeri de pe 3 continente participă de astăzi la Cursul Superior Internațional, organizat de Jandarmeria Română

Astăzi, în prezența doamnei Laurence AUER, ambasadoarea Republicii Franceze în România, și a inspectorului general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin MASTAN, a avut loc ceremonia de deschidere a celui de-al XX-lea Curs Superior Internațional de pregătire a militarilor români și străini.
Anul acesta, 14 ofițeri, reprezentând state de pe 3 continente, vor fi pregătiți, pentru o perioadă de aproximativ trei luni, în cadrul Cursului Superior Internațional, care se va desfășura în perioada 06 septembrie – 11 noiembrie a.c., la Școala de Aplicație pentru Ofițeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române.
Obiectivul principal al cursului este reprezentat de pregătirea ofițerilor aparținând forțelor de securitate internă, pentru exercitarea de funcții specifice pe timpul misiunilor de menținere a păcii sub egida ONU.
Importanța și recunoașterea internațională a eficienței acestui curs superior au fost subliniate și de doamna Laurence AUER, ambasadoarea Republicii Franceze în România, care a apreciat că ”organizarea Cursului Superior Internațional este excepțională! Mulțumim Jandarmeriei Române pentru eforturile depuse în organizarea acestui curs, care are o importanță deosebită, pentru că avem nevoie de colaborare și pregătire comună pentru a reuși, mai ales într-un context de criză. Cred în eficacitatea colectivă și în excelenta cooperare dintre Jandarmeria Română și Jandarmeria Franceză.”
În cadrul ceremoniei, inspectorul general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin MASTAN, a declarat că organizarea Cursului Superior Internațional de către Jandarmeria Română „dovedește încă o dată că instituția noastră este recunoscută pe plan internațional, dovadă fiind și încrederea acordată de către Organizația Națiunilor Unite și de către Organizația Internațională a Francofoniei. Aș dori să adresez mulțumiri sincere partenerilor noștri francezi, atât Ambasadei Republicii Franceze la București, cât și Jandarmeriei Naționale Franceze, care au sprijinit în permanență organizarea Cursului Superior Internațional.”
Informații suplimentare
Cei 14 ofițeri care participă la Cursul Superior Internațional au gradele între locotenent și locotenent-colonel și aparțin forțelor de tip Jandarmerie din Franța, Italia, Iordania, Republica Moldova, Tunisia, Madagascar, Mali, Palestina și Senegal. Jandarmeria Română este reprezentată de doi ofițeri

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*