Home » National » A fost dezvăluită macheta memorialului dedicat lui Ivan Patzaichin

A fost dezvăluită macheta memorialului dedicat lui Ivan Patzaichin

Macheta memorialului dedicat lui Ivan Patzaichin, care va fi amplasat pe faleza din Tulcea, a fost prezentată luni, cu ocazia deschiderii oficiale a Festivalului Ivan Patzaichin.

La eveniment au participat Ivona Potzaichin-Rusu, care a preluat responsabilitatea conducerii Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, președintele Comitetului Olimpic Român, Mihai Covaliu, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea și primarul Tulceai, Ștefan Ilie.

„Astăzi se împlinește un an de când tata nu mai este aici, deși cred că și în această seară, și în serile ce vor urma, va fi alături de noi, se va bucura cu noi în caravana pe care o vom face către Mila 23, începând de mâine, se va bucura alături de noi vineri și sâmbătă, din nou, aici, pe faleză. Știu că tata a inspirat foarte mulți oameni și aș putea spune că a fost un țel al lui – să inspire oameni. Prin puterea propriului exemplu, el a considerat că oamenii vor aprecia mai multe lucruri, dintre care pe primul loc întotdeauna s-au aflat Tulcea, Delta și sportul. A promovat, a învățat oamenii, a încercat întotdeauna să inspire și cred că a reușit. Sper că acolo, în interiorul sufletului dumneavoastră, fiecare să vă amintiți cu plăcere de ceea ce a făcut tata pentru Tulcea, pentru Deltă și să fiți alături de noi în continuare și azi, și mâine, și toată săptămâna, și peste un an, și peste doi, și peste 10, până nu vom mai putea să fim nici noi aici, dar vor fi alții în locul nostru“, a declarat, cu acest prilej, Ivona Potzaichin-Rusu.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*