Home » National » Războiul din Ucraina lasă Uniunea Europeană fără arme

Războiul din Ucraina lasă Uniunea Europeană fără arme

UE rămâne fără arme, a afirmat Borrell în timpul unei dezbateri cu parlamentarii europeni, în condițiile în care Kievul solicită în continuare ajutor militar din partea blocului comunitar. Înaltul diplomatul a îndemnat statele membre să-și reînnoiască arsenalele, afirmând că cel mai bun mod de a face acest lucru este “împreună”, pentru că este mai avantajos din punct de vedere al costurilor.

Săptămâna trecută, la reuniunea informală a miniștrilor europeni ai apărării de la Praga s-a discutat despre o misiune de pregătire militară în Ucraina, precum și o mai bună punere în comun a echipamentelor și resurselor militare, dar fără rezultate concrete.

Avertismente despre golirea stocului de armament au venit și din partea unor lideri. Săptămâna trecută, ministrul german al apărării Christine Lambrecht a declarat că Berlinul “atinge limitele a ceea ce poate oferi” Ucrainei. Din luna iulie, cele mai mari șase țări din Europa nu au mai anunțat niciun ajutor militar nou Kievului, potrivit Institutului Kiel pentru Economia Mondială.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*