Home » National » Gabriela Firea anunță aprobarea ajutorului pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro

Gabriela Firea anunță aprobarea ajutorului pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat, miercuri, că a fost aprobat ajutorul de 15.000 de lei pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro.

„Mă bucur să vă dau o veste importantă: a fost aprobat ajutorul financiar pentru tinerii care vor să devină părinți, dar nu pot din cauza infertilității! Ajutăm fiecare cuplu sau femeie singură cu 15.000 de lei pentru decontarea procedurilor pentru obținerea unei sarcini. Până la finalul anului avem fonduri pentru 2.500 de proceduri, iar de anul viitor decontăm 10.000!”, a anunțat Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Ea le mulțumește pentru implicare vicepremierului Sorin Grindeanu, ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, ministrului Muncii, Marius Constantin Budăi, secretarului de stat Cristian Vasilcoiu, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, președintelui Consiliului Legislativ, Florin Iordache și președintelui Consiliului Economic și Social, Bogdan Simion.

„Mă bucur că pentru acest proiect a existat consens în coaliția de guvernare. Am avut susținere politică din partea președintelui PSD și a Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, dar și din partea președintelui PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă. De asemenea, nu vă ascund, Președintele României Klaus Iohannis a susținut acest proiect din prima clipă”, spune Firea.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*