Home » Invatamant » Școala Gimnazială Viișoara a fost redeschisă! Elevii și preșcolarii învățau în clădiri fără apă curentă și foarte vechi

Școala Gimnazială Viișoara a fost redeschisă! Elevii și preșcolarii învățau în clădiri fără apă curentă și foarte vechi

Şcoala Gimnazială Constantin Motaş Vaslui a solicitat municipalității redeschiderea Şcolii Gimnaziale Viişoara, care este structură a unităţii de învăţământ. Motivul acestei solicitări este necesitatea mutării celor 7 elevi (cl. I – IV) care învaţă la Şcoala Primară Bahnari, respectiv a preşcolarilor de la Grădiniţa cu Program Normal Viişoara în incinta Şcolii Gimnaziale Viişoara, unitate de învăţământ care a fost construită cu fonduri europene şi care dispune de condiţii foarte bune de desfăşurare a procesului educativ.

În ceea ce privește școala primară, clădirea nu are apă curentă, necesitând periodic aducerea apei potabile cu cisterna din Vaslui. De asemenea, grădinița îşi desfăşoară activitatea într-o clădire foarte veche care necesită lucrări de renovare urgente.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui aprobă redeschiderea Şcolii Gimnaziale Viişoara – structură a Şcolii Gimnaziale Constantin Motaş Vaslui. Cum ISJ Vaslui a dat avizul conform privind modificarea şi completarea reţelei şcolare, Consiliul Local Vaslui a aprobat această hotărâre.

În municipiul Vaslui funcţionează 53 de unităţi de învăţământ, din care: 25 de unităţi de învăţământ de stat cu personalitate juridică (6 licee, 10 şcoli, 7 grădiniţe, 1 unitate de învăţământ conexă pentru activităţi extracurriculare şi 1 centru judeţean de excelenţă pentru pregătirea tinerilor capabili de performanţe înalte), 25 unităţi de învăţământ de stat arondate unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică (1 club sportiv, 1 şcoală postliceală, 4 şcoli, 16 grădiniţe şi 3 creşe) şi 3 unităţi de învăţământ particular.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*