Home » Local » Încă un pas înainte! Proiectul „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui” a obținut avizele ISU și DSP

Încă un pas înainte! Proiectul „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui” a obținut avizele ISU și DSP

Avizele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui și Direcția pentru Sănătate Publică Vaslui au fost acordate după ce Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat extinderii suprafeței construite aferente Corpului B al obiectivului de investiții.

Mai exact, dacă în documentația tehnico-economică se prevăzuse o suprafață construită de 2.705 metri pătrați (mp) pentru Corpul B (Secții de Psihiatrie, Fizioterapie și Recuperare Medicală), era necesară pentru respectarea tuturor circuitelor medicale – mărirea acestei suprafețe la 3.908,45 mp.

După această etapă, în ședința ordinară din săptămâna viitoare, CJ-ul va aproba documentația tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții. Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local al județului Vaslui și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceasta are o valoare totală de 385.555.807 lei (inclusiv TVA). Cofinanțarea de la bugetul local al județului va fi stabilită odată cu aprobarea finanțării prin PNRR.

Reamintim că în anul 2014,  CJ Vaslui și Consiliul Local Vaslui au încheiat un contract de asociere, în vederea modernizării spitalului.

„Ne bazăm pe acel proiect susținut de Primăria Vaslui pentru construcția Spitalului nr. 2. Sperăm să obținem finanțare pentru această investiție. Mulțumim pentru sprijin autorităților locale”, spunea Ana Rinder, directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui.

Prin proiect se va construi un spital nou cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. De asemenea, proiectul prevede contrucția de drumuri, alei, parcări, iluminat incintă.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*