Home » National » UNICEF a inaugurat un centru de sprijin pentru copii refugiați și copii români

UNICEF a inaugurat un centru de sprijin pentru copii refugiați și copii români

Împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, și Asociatia Anaid UNICEF a inaugurat un nou centru de sprijin pentru copii refugiați și copii români.
Aflat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 6A, noul centru de sprijin va primi copii ucraineni pe timpul zilei pentru ca aceștia să participe la cursurile online, conform curricumului ucrainean, furnizând de asemenea activități educaționale non-formale și lecții de limba română.
„Toți copiii au dreptul la o educație incluzivă de calitate și împreună cu partenerii noștri instituționali și din societatea civilă lucrăm pentru a ne asigura că refugiații ucraineni copii din România își pot continua educația în școli românești sau online, în concordanță cu curriculum-ul ucrainean, împreună cu profesorii și colegii lor ucraineni. În același timp, oferim sprijin, astfel încât copiii să poată învăța limba română sau să se poată juca cu prietenii lor, în timp ce părinții își pot câștiga existența știindu-și copiii într-un mediu sigur. Centrul încurajează de asemenea incluziunea socială, aducând împreună, într-un spațiu prietenos, copii români și ucraineni deopotrivă”, spune Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*