Home » Local » Șofer din Delești, reținut de polițiști! Bărbatul a provocat un accident rutier mortal în comuna Poienești

Șofer din Delești, reținut de polițiști! Bărbatul a provocat un accident rutier mortal în comuna Poienești

Polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din comuna Delești, județul Vaslui, care a condus un autoturism implicat într-un eveniment rutier, în data de 29 august 2022, pe raza comunei Poienești, județul Vaslui.

La data de 29 august 2022, ora 03:10, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, în proximitatea localității Oprișița, comuna Poienești, în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui și în urma căruia a rezultat decesul unei persoane și vătămarea corporală a altor 4 persoane.

Deplasați în temeiul sesizării, polițiștii au identificat autoturismul, înmatriculat în județul Vaslui, implicat în producerea evenimentului rutier și persoana care ar fi condus respectivul autoturism, la momentul producerii lui.

Întrucât conducătorul auto, un bărbat de 27 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

În data de 8 septembrie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ”ucidere din culpă” și ”vătămare corporală din culpă”, urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: