Home » Local » Donație inedită pentru Bârlad, din partea Ambasadei Indiei

Donație inedită pentru Bârlad, din partea Ambasadei Indiei

Săptămâna trecută, Bârladul a primit vizita unui înalt reprezentant al Ambasadei Indiei la București: domnul Atul Bhardwaj, secretar II, responsabil de probleme consulare, presă, informație și cultură.
Delegația condusă de domnia sa a vizitat mai întâi Galeria de Artă „N. N. Tonitza” în prezența primarului Dumitru Boroș, a senatorului Iulian Bâca și a altor reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local Municipal Bârlad.
Scopul declarat al vizitei oasepeților indieni a fost să doneze către Municipiul Bârlad o serie de obiecte (fotografie, artizanat și piese tradiționale) care prezintă mai multe aspecte din cultura statului indian.
Impresionat de ospitalitatea gazdelor și de vastul patrimoniu cultural al Bârladului, care i-a fost prezentat în amănunt de primarul Dumitru Boroș, înaltul reprezentant consular a promis că va reveni cu drag în oraș și cu o donație de carte pentru Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”.
„Suntem onorați de acest gest al Ambasadei Indiei la București, un demers care cu siguranță îmbogățește patrimoniul cultural bârlădean. Suntem încântați că astfel am intrat în contact cu o mică frântură din imensa cultură și civilizație indiană. Nutrim speranțe că relațiile dintre comunitatea bârlădeană și Ambasada Indiei se vor intensifica în viitorul apropiat și vor da naștere și la alte parteneriate benefice pentru ambele părți. Mulțumim încă o dată Excelenței Sale Rahul Shrivastava, Ambasadorul Indiei în România, precum și domnului Atul Bhardwaj!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: