Home » Local » Liviu Stănilă este marele câștigător al Salonului Internațional de Caricatură

Liviu Stănilă este marele câștigător al Salonului Internațional de Caricatură

Cea de-a 27-a ediție a Salonului Internațional de Caricatură de la Vaslui, organizat de Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare”, a fost câștigată de Liviu Stănilă, din Fizeș, județul Hunedoara.
Acesta a primit aprecierile juriului și marele premiu, fiind caricaturistul care a zugrăvit cel mai bine tema din acest an, un fragment modificat dintr-un celebru cuplet al actorului de vodevil Constantin Tănase: „Ne-am trezit din pandemie / Și-am strigat cât am putut: / Și cu asta ce-am făcut?”.
”Nu sunt neapărat un om al competiției. Am una singură, care să mă țină pe linia de plutire. Este aceea în care Liviu de azi să fie mai bun decât Liviu de ieri. Salonul de la Vaslui îmi demonstrează de trei ediții încoace că acest crescendo există. Acum patru ani am luat mențiune, acum doi ani am primit premiul 3, iar acum s-a nimerit ca juriul să se împiedice la un moment dat și să îmi acorde marele premiu. Mă aflu într-o companie selectă, plăcută și vă doresc ani mulți în continuare”, a spus marele câștigător.
Organizatorii au mai oferit un premiu de onoare pentru întreaga creație artistică lui Mihai Ignat din Ploiești.
Printre laureații ediției din acest an se mai numără Gabriel Rusu (Târgu Mureș), care a obținut premiul 1, Constantin Pavel (Focșani)-premiul 2, Nicolae Viziteu (Vaslui) a obținut premiul 3.
De asemenea, Leonte Năstase, din Constanța, a primit o mențiune onorifică, iar alte trei mențiuni au fost acordate unor artiști graficieni din Iran, Bulgaria și Siria.
Anul acesta, Salonul Internaţional de Caricatură a reunit un număr de 34 de graficieni atât din țară, cât și din străinătate.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*