Home » Local » Valentin Silvestru, o viață în slujba artei teatrale românești”

Valentin Silvestru, o viață în slujba artei teatrale românești”

Duminică, 11 septembrie 2022, în prima zi a Festivalului Umorului „Constantin Tănase”, pe esplanada Muzeului Județean „Ştefan cel Mare” Vaslui a avut loc vernisajul expoziției outdoor foto-documentară intitulată: „Valentin Silvestru – o viață în slujba artei teatrale românești”.
Cunoscut vasluienilor mai ales datorită faptului că a pus bazele festivalului care transformă municipiul reședință de județ, o dată la doi ani, într-o capitală a umorului, Valentin Silvestru, născut Marcel Moscovici, a fost o personalitate fascinantă, cel mai mare critic dramatic postbelic, cel mai bun cronicar de la Eminescu încoace, conform dramaturgului Theodor Mănescu.
Cei prezenți la eveniment au aflat mai multe detalii despre viața și activitatea profesională a dramaturgului prin intermediul informațiilor prezentate pe panouri și a fotografiilor personale, multe necunoscute publicului larg. De asemenea, prof. Teodor Pracsiu, care l-a cunoscut personal pe marele critic, a completat tabloul care i-a fost creionat lui Valentin Silvestru prin expoziție.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: